Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram


Zoom tribina: Šta kao čovek misliš o ratu u Ukrajini?

Zoom tribina: Šta kao čovek misliš o ratu u Ukrajini?

u četvrtak, 6. oktobar 2022. u 19h

Link na Zoom tribinu: https://us02web.zoom.us/j/86383908847 (ID: 863 8390 8847)

Koliko smo u stanju da o ratu govorimo kao ljudi? To znači da o ratu govorimo bez ambicija da situaciju razumemo i analiziramo kao stručnjaci za geopolitička i vojno-strateška pitanja. Iako baš tako govorimo nastojeći da razumemo šta se događa, da li smo bilo šta u stanju da preduzmemo uz sva saznanja koja možemo steći?

Gde se obaveštavamo o ratu i kome verujemo kada o njemu govori ili izveštava? Šta misle bližnji – ljudi u našem neposrednom okruženju, naši prijatelji, kolege i saradnici? Ima li govora o ratu u lokalu i šta bi bio jedan lokalni govor o ratu?

Uključite se u razgovor i pozovite prijatelje da vam se pridruže.

Zoom tribinu organizuje Grupa za konceptualnu politiku, Novi Sad, u okviru serije foruma o participaciji građana u političkim procesima.

Priprema za tribinu nije nužna, a zainteresovanima skrećemo pažnju na BILTEN STANAR #15 koji je GKP objavio tokom leta 2022. godine i on je problemski posvećen lokalnoj perspektivi na rat u Ukrajini i izbore u Srbiji, te zato nosi podnaslov: RAT I IZBORI. A LJUDI?

Podeli:

GKP

Bilten STANAR #16&17 u dnevnim novinama DANAS U petak 18. novembra 2022. godine Tema broja: KOSOVSKI FANTAZAM Autori i autorke tekstova i vizuelnih predložaka: Dejan Atanackovć, […]Šta da radimo sa politikom mira koja više nije stvar ni politike države niti one na strani ljudi? „Ni jedna vojska i ni jedna policija ne […]Teško je biti tajkun u ovoj našoj Srbijici. Radiš tako vredno decenijama, puniš budžet, trajno menjaš izgled grada. Dobro, turaš malo više betona, a manje zelenila, […]


GKP

Bilten STANAR #15 u vikend izdanju DANAS-a subota/nedelja, 9/10. jul 2022. godine Tema broja: RAT I IZBORI. A LJUDI? „Čovek glasa usred rata“ je moto novog, […]