Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram


USLOVI DEMOKRATIJE #20: Izbori za savet MZ „Stjepan Filipović“

USLOVI DEMOKRATIJE #20

Izbori za savet mesne zajednice „Stjepan Filipović“

U Beogradu, 7. maja 2022.

Izbori za savet mesne zajednice „Stjepan Filipović“ predstavljaju samoorganizovanu inicijativu građana i građanki ovog beogradskog naselja u opštini „Savski venac“.

Inicijativa za izbore je proizašla iz protesta koji su u naselju postojali prethodnih 11 meseci i koji su bili otpor investitoru, državi i projektu zidanja solitera na klizištu iznad Prokopa.

Na izborima za savet mesne zajednice „Stjepan Filipović“, preko 70 stanovnika naselja je glasalo i izabralo svoje komšije za članove novog saveta mesne zajednice.

Sagovornici:

Aleksandar Maksimović

Zoran Todorović

Jelena Dinić

Muzika: The Mini Vandals, „Mi Dispiace“

Produkcija:

Grupa za konceptualnu politiku (GKP)

Beograd, 2022.

Podeli:


Teško je biti tajkun u ovoj našoj Srbijici. Radiš tako vredno decenijama, puniš budžet, trajno menjaš izgled grada. Dobro, turaš malo više betona, a manje zelenila, […]


GKP

Bilten STANAR #15 u vikend izdanju DANAS-a subota/nedelja, 9/10. jul 2022. godine Tema broja: RAT I IZBORI. A LJUDI? „Čovek glasa usred rata“ je moto novog, […]Na svim kontinentima na Zemlji iskopavaju se minerali, nije samo problem litijum u Čileu ili Srbiji, zbog toga moramo povezati aktere svih tih borbi i pokazati […]Jedan od društveno-ekonomskih fenomena koji od nekog vremena značajno utiče na naše živote (pretežno u negativnom smislu) jesu direktne strane investicije. O njima počinje sve više […]