Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram


USLOVI DEMOKRATIJE #20: Izbori za savet MZ „Stjepan Filipović“

USLOVI DEMOKRATIJE #20

Izbori za savet mesne zajednice „Stjepan Filipović“

U Beogradu, 7. maja 2022.

Izbori za savet mesne zajednice „Stjepan Filipović“ predstavljaju samoorganizovanu inicijativu građana i građanki ovog beogradskog naselja u opštini „Savski venac“.

Inicijativa za izbore je proizašla iz protesta koji su u naselju postojali prethodnih 11 meseci i koji su bili otpor investitoru, državi i projektu zidanja solitera na klizištu iznad Prokopa.

Na izborima za savet mesne zajednice „Stjepan Filipović“, preko 70 stanovnika naselja je glasalo i izabralo svoje komšije za članove novog saveta mesne zajednice.

Sagovornici:

Aleksandar Maksimović

Zoran Todorović

Jelena Dinić

Muzika: The Mini Vandals, „Mi Dispiace“

Produkcija:

Grupa za konceptualnu politiku (GKP)

Beograd, 2022.

Podeli:

GKP

Bilten STANAR #16&17 u dnevnim novinama DANAS U petak 18. novembra 2022. godine Tema broja: KOSOVSKI FANTAZAM Autori i autorke tekstova i vizuelnih predložaka: Dejan Atanackovć, […]Šta da radimo sa politikom mira koja više nije stvar ni politike države niti one na strani ljudi? „Ni jedna vojska i ni jedna policija ne […]Teško je biti tajkun u ovoj našoj Srbijici. Radiš tako vredno decenijama, puniš budžet, trajno menjaš izgled grada. Dobro, turaš malo više betona, a manje zelenila, […]


GKP

Bilten STANAR #15 u vikend izdanju DANAS-a subota/nedelja, 9/10. jul 2022. godine Tema broja: RAT I IZBORI. A LJUDI? „Čovek glasa usred rata“ je moto novog, […]